Відтепер ТОВ на модельному статуті можна зареєструвати онлайн

Маємо гарну новину для представників середнього бізнесу – в Україні запрацювала нова електронна послуга з реєстрації ТОВ, що діє на підставі модельного статуту.

Новація доступна на порталі «Онлайн-будинку юстиції» https://online.minjust.gov.ua/ та вебпорталі Кабінету Міністрів України в розділі «Електронні послуги» https://www.kmu.gov.ua/ua/service/reyestraciya-yuo-tov.

Нова е-послуга дозволить:
👉 зареєструвати онлайн ТОВ із можливістю формування необхідної редакції модельного статуту шляхом вибору відповідних пунктів або використання редакції за замовчуванням
👉 подати заяву на застосування спрощеної системи оподаткування
👉 зареєструватись платником податку на додану вартість (ПДВ)

❗️ Чинні ТОВ, що працюють на підставі власної редакції установчих документів, у свою чергу, дістають можливість дистанційно перейти на модельний статут без необхідності відвідувати центри надання адміністративних послуг чи суб’єктів державної реєстрації особисто.

Зареєструвати ТОВ онлайн можна всього у декілька кроків:
☑️ авторизуватися у персональному кабінеті «Онлайн-будинку юстиції»
☑️сформувати заяву, обрати необхідні опції модельного статуту
☑️накласти електронні підписи засновника (чи заявників).

⌚️ Рішення щодо реєстрації приймається у короткий термін – документи розглядаються протягом доби після надходження.

Над проєктом працювали Державне агентство з питань електронного урядування України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі Україниі, Міністерство юстиції України у партнерстві з Офіс реформи адмінпослугОфіс ефективного регулювання та швейцарсько-українською програмою Програма EGAP, що виконується Фонд Східна Європа.