Державна фіскальна служба Україна підключилась до id.gov.ua

Зростає кількість договорів про підключення до Інтегрованої системи електронної ідентифікації https://id.gov.ua/. Наразі їх вже майже 30.

Нещодавно до системи приєдналася Державна фіскальна служба України. А це значить, що відтепер здійснювати електронну ідентифікацію через Інтегровану систему електронної ідентифікації id.gov.ua зможуть користувачі Електронного кабінету платника податків.

📲 Важливо, що це дозволить платникам податків заходити до свого приватного кабінету не тільки за допомогою електронного підпису, а й з застосуванням MobileID.

Користування відкритою частиною Електронного кабінету платника податків не потребує ідентифікації користувача. Тут можна отримати близько 25 сервісів. Натомість у приватній частині е-кабінету, користування якою вимагає від платників податків електронної ідентифікації, платникам запропоновано 55 сервісів. Тут користувачі можуть працювати з індивідуальним податковим календарем, створювати запити, листуватися з органами ДФС, реєструвати накладні тощо.
Загалом наразі користувачами Електронного кабінету платника податків є понад 9,5 українців.

👉 Нагадаємо, що Інтегрована система електронної ідентифікації – це майданчик, який об’єднує всіх надавачів послуг електронної ідентифікації (електронний підпис, MobileID, BankID, ID-картка).

Власником системи є держава. Держателем та замовником системи є Державне агентство з питань електронного урядування України. Система функціонує цілодобово, сім днів на тиждень.

❗️ Зауважимо, що підключитися до системи id.gov.ua можуть не тільки державні органи, але й юридичні особи і фізичні особи-підприємці – усі, хто потребує електронної ідентифікації своїх користувачів, клієнтів чи партнерів.
🙋‍♀️🙋‍♂️ Тому запрошуємо до партнерства та чекаємо на нові підключення!