У Києві інспектори з паркування починають штрафувати та евакуювати неправильно припарковані авто

У Києві інспектори з паркування починають штрафувати та евакуювати неправильно припарковані авто. І, можливо, нам це не дуже подобається, але це має потроху привчати нас до порядку. Сьогодні я двічі паркувала авто у підземних паркінгах і теж відчула старт реформи. У ЦУМі паркінг вже 50 грн/ годину. На НСК Олімпійський - 30 грн. Попри все, евакуація авто з вулиць зменшить корки, полегшить проїзд, змусить паркуватися на паркінгах, або їздити на метро.
Інспектори з паркування можуть оштрафувати за:

Порушення правил зупинки та стоянки автомобіля (ч.1 статті 122 КУПАП) – розміщення автомобіля в зоні дії знаків 3.34 та 3.35 – штраф у розмірі 255 грн;
Порушення правил зупинки та стоянки автомобіля (ч. 3 статті 122 КУПАП) – розміщення автомобіля, що створює перешкоди дорожнього руху або загрозу безпеці руху, у тому числі:

  • зупинка ближче 30 метрів від посадкових майданчиків громадського транспорту або від дорожнього знаку такої зупинки з обох боків;
  • зупинка на пішохідних переходах і ближче 10 метрів від них з обох боків;
  • зупинка ближче 10 метрів від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду;
  • зупинка на перехрестях та ближче 10 метрів від них з обох боків;
  • стоянка у місцях, де створює перешкоду для руху пішоходів,
  • штраф у розмірі 510 грн з тимчасовим затриманням (евакуацією) автомобіля.

Керівник Інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін нагадав алгоритм дій, що робити, якщо авто евакуйовано:

  1. Управління патрульної поліції у м. Києві ДПП, м. Київ, вул. Народного Ополчення,9. Тут Ви забираєте постанову та інші документи.
  2. ДП МВС України "Інформ-Ресурси":м. Київ, вул. Митрофана Довнар-Запольського, 8. За цією адресою проводите необхідні оплати.
  3. Авто зберігається на одному зі штрафмайданчиків ДП "Інформ-Ресурси"; на якому саме - повідомляє ДП.