Більшість громадян не використовує цифрові послуги тому що взагалі про них не знає!

Дивним чином розвивається екосистема цифрових сервісів та послуг в Україні. В країні з кожним днем створюються все нові і нові цифрові послуги, а ось процент їх використання при цьому не зростає.

Чому? 

Ви напевно вважаєте тому, що нові цифрові сервіси не достатньо широко освітлюються? Що рекламні компанії як в цілому в країні так і на місцях радше робляться "для галочки" ніж для того щоб дійсно залучити громадськість до використання сучасними сервісами та рішеннями?

А ось і ні! Причин декілька.

Перша і найголовніша: відсутність довіри до цифрових послуг які представляє держава.

Громадяни які не соромляться викладати на своїх сторінках в соцмережах буквально все про себе, вважають, що їх персональні дані на сайтах цифрових послуг державних або муніципальних інститутів не достатньо захищені!

Не менш суттєвою причиною ігнорування цифрових послуг є звичка. Громадяни які життя не уявляють без мобільного телефону і досі вважають, що цифрові послуги здатні замінити традиційні!

Третя причина і сумна і смішна одночасно. Громадяни не користуються цифровими послугами бо не знають, як і де їх знайти!

Тому так таки - так! Дійсно уряду треба приділяти більше уваги питанню популяризації знань про переваги цифрових рішень.

Але є і добрі новини.

Майже всі користувачі цифрових послуг задоволені своїм досвідом і рекомендують їх своїм друзям.