Нові вимоги до офіційних вебсайтів: актуальні питання

11 липня Державне агентство з питань електронного урядування України провело зустріч із представниками міністерств та інших ЦОВВ для обговорення нових вимог до сайтів (дизайн-код).

👨‍💼 Цей захід мав роз’яснювальний характер, адже з прийняттям 12 червня постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціонування офіційних вебсайтів органів виконавчої влади», яким встановлено дизайн-код для офіційних вебсайтів, усі органи виконавчої влади мають модернізувати свої офіційні вебсайти відповідно до нових вимог.

Нагадаємо, що дизайн-код передбачає єдині вимоги безпосередньо до дизайну офіційних вебсайтів, тобто його візуалізації як єдиної системи, що має однаковий інтерфейс, кольорову гаму, шрифт, розміщення елементів тощо.

Учасники зустрічі дістали відповіді на питання, чому необхідно переходити на дизайн-код, у чому його переваги, у чому полягають принципи доступності державних вебсайтів, якими шляхами можна профінансувати втілення нових вимог.

💻 На заході також ішлося про конструктор вебсайтів. За допомогою цього інструменту ЦОВВи отримують можливість створювати власні вебсайти на порталі КМУ. Конструктор значно спрощує процес створення сайтів і може стати в нагоді багатьом ЦОВВам. Адже у планах стратегії реформи державного управління – до 2021 року привести 80% сайтів міністерств та ЦОВВів у відповідність до нового дизайн-коду.

Презентації експертів можна знайти за посиланням 

👉 Зі свого боку, Державне агентство з питань електронного урядування України готове консультувати ЦОВВи з цього питання. Раді зазначити, що безпосередньо на зустрічі представники деяких відомств уже заявили про свої наміри перейти на новий дизайн-код найближчим часом.