Новини із незаконних забудов столичної Феофанії

У середу 4 листопада 2020 року старшим слідчим слідчого відділу Голосіївське управління поліції ГУНП у м. Києві, капітаном Грушецьким Богданом опечатано злочинне будівництво на Метрологічній 7 в рамках кримінального провадження.

Чому так пізно - якщо повторний арешт на ділянку був накладений ухвалою судді Голосіївського райсуду ще 07.09.2020-го? І весь цей час забудовник тупо ігнорував арешт, який забороняв БУДЬ-ЯКІ роботи на ділянці - тим самим вчиняючи ще один злочин, передбачений статтею 382 ККУ ("Невиконання рішення суду"). Слідчий це пояснює бюрократичною тяганиною - йому пізно видали оригінал ухвали з мокрою печаткою та пізно внесли ухвалу в єдиний реєстр судових рішень.
Забудовник був проінформований про необхідність вручення йому ухвали суду про арешт - тому коли слідчий у супроводі двох дільничих інспекторів поліції прибули на місце злочину - тут було незвичайно тихо...ні тобі будівельних робіт, ні будівельників, ні тітушок, лише сторожа-охоронці... Хоча ще вранці тут кипіла робота! А пару днів назад викликана громадськістю поліція, в тому числі слідчо-оперативна група (СОГ) ігнорувалась забудовником - роботи проводились прямо в присутності працівників поліції і чергової слідчої, яка проінформувала представників забудовника про наявність арешту на ділянку!...Ну, і на присутніх активістів представниками забудовника були подані звичні заяви про "перешкоджання законній господарській діяльності"... А десь подалі почали з'являтись і гуртуватись людино-тітушки...

Отже, нині сам слідчий повідомив про необхідність негайного виклику поліції (по "102" чи дзвінок в райуправління) в разі продовження робіт на ділянці!!!

Що ж... А поки деяким представникам громадськості, які зайнялись цією незаконною забудовою та навіть провели акцію під стінами Голосіївського управління поліції, почали приходити "привіти" від певних представників забудовника та кримінальної "братви", яка опікується даною забудовою - з настійним "проханням" не лізти в цю справу та залишити їх у спокої...
Матеріали по тому, що твориться на землях Феофанії та Пирогова, зокрема і щодо вищеописаної ділянки, висвітлювались раніше тут:

Президентский пиар для захватчиков Пирогово, генералы Януковича и «смотрящий» от Лени-Космоса

СБУ провела обшуки у Національній академії наук через будівництво у парку "Феофанія"