Як бійці ДУК «Правий сектор» у Холодному Яру зброю освятили !

З давніх давен Холодний Яр для українців є місцем сили. Тут завжди нуртував дух одвічної стихії, що зберіг нас від татарської потопи і поставив на грані двох світів творити нове життя. Старовинну традицію освячування зброї проти ворогів українські воїни-захисники передають із покоління в покоління. Тут освячували шаблі, кинджали та рапіри козаки, гайдамаки напередодні повстань на чолі із сотником Максимом Залізняком освячували ножі, козаки Холодноярської республіки відбивали атаки більшовиків та безслідно зникали в Холодноярських лісових урочищах. Ця земля наповнилася силою Богдана Хмельницького, Максима Кривоноса, Івана Богуна, Максима Залізняка, Андрія Гулого-Гуленка, братів Чучупаків, Чорного Ворона, Голика-Залізняка та багатьох інших звитяжців українського народу.

Сучасні воїни за цілісність та суверенність України Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» продовжують військові традиції українського вояцтва і щорічно освячують зброю у Холодному Яру від моменту створення ДУК «Правий сектор», тим самим наголошуючи на своїй готовності захищати соціальні та національні права народу. Цьогоріч бійці провели ритуал освячення біля могили сотника Компанійця на цвинтарі Мотриного монастиря.

Молились щиро козаки,

Як діти, щиро; не журились<...>

А диякон:

«Нехай ворог гине!

Беріть ножі!»

Освятили.

Ударили в дзвони,

Реве гаєм: «Освятили!»

Аж серце холоне!

Освятили, освятили!

Гине шляхта, гине!

Розібрали, заблищали

По всій Україні

Також цього року військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ проявили національну свідомість і освятили зброю проти ворога поблизу Мотриного монастиря. Нехай це буде прикладом для наслідування для всіх інших українських збройних формувань. Бо ми є нащадками наших славетних предків, що зобов’язані та горді бути послідовниками їхніх звитяг.

Відвоюємо кожен клаптик української землі, окропленої кров’ю наших воїнів.

Бо це є наша Земля, наша Україна і наша історія!