4 поради для стартапів GOVTECH, що шукають фінансування

Шукайте інвесторів, які розділяють ваші погляди!

Коли ви шукаєте капітал преконайтеся в тому, що ви отримуєте гроші від спонсорів, що мають ті ж переконання, що і ви, а також готові допомогти вам здійснити ваш план. Особливо коли ви починаєте працювати на ринках, як GOVTECH і для цього потрібні терплячість, довіра і підтримка. Починаючи ваш путь із неправильно підібраними інвесторами ви ризикуєте нашкодити самому собі в момент коли вирішите розширити свій капітал.

На зараз вільний капітал,який ви можете отримати, знаходиться в стадії активного росту (наприклад в формі грантів), а також треба відмітити зміни в традиційні думці про інвестиції.

Будьте впевнені в тому, що ви добре знаєте цільову аудиторію!

Знання суспільства також дуже важливо коли мова заходить про фінансування. Якщо ви не працювали в органах влади чи в держпідприємствах вам бажана зробити співзасновником людину, що має такий досвід. В таких людей, зазвичай, є:

  • Досвід в цій сфері

  • Розуміння специфіки проблеми, на вирішення якої спрямовано ваш проект

  • План того, як вписати вашу технологію у вже робочі процесси

  • Можливо краще розуміння того чому держ працівник допомагає вам у ваших починаннях (в комерційному плані)

Якщо ви сумніваєтесь в цих пунктах, то під час зустрічей з інвесторами ви будете чути більше скептицизму на рахунок вашого бізнес плану.

Економія, Продуктивність, Ефективність

Інститути національного офісу аудиту використовують 3 критерії, щоб отримати план вливання інвестицій в ваш проект, також в цьому будуть зацікавлені і інвестори і приміняти ці 3 критерії

Економія: поясніть чому ваше рішення представляє собою економію фінансів. І як воно може допомогти надати людям допомогу не виходячи за рамки виділеного державою бюджету, вчасно і на ряду з іншими обмеженнями в ресурсах.

Продуктивність: чи може продемонструвати ваш продукт задовільне повернення фінансів і ресурсів, що були в нього вкладені.

Ефективність: Чи можуть користувачі увіряти, що ваше рішення є найефективнішим в плані витрат

Переконавши інвесторів в цих 3 пунктах ви зробите великий крок в сторону отримання фінансування.

Розробіть свій план продаж

Ніщо більше не дасть інвесторам такого почуття впевненості в вас, ніж усвідомлення того, що в вас мається готовий план продаж. Чим раніше ви почнете розглядати ваш проект з комерційної точки зору, тим раніше ви усвідомите помилки і доведете свій план до кінця. Також ви будете більш впевнені в успіху вашого бізнесу. А також сформує деяку базу з майбутніх клієнтів, як і часних, як і від держави.

Дивіться також

Місто як платформа Цифровізація
Digital Democracy lab: Берлін, Берлін... Технології
CivicTech та GovTech у чому різниця? Технології