Напевно кожен з нас знайомий з нудними звітами та переповненими фальшивою радістю постами, які, за думкою їх авторів дуже подобаються читачам їх сайтів, блогів, сторінок в соціальних мережах. Але насправді це трішечки не так…

Ваші підписники, читачі, фоловери зовсім не зацікавлені вичитувати тексти “ритуальних” фальшивих регламентних публікацій які ви вважаєте за обов'язкові. Вони теж шукають справжніх емоцій, людей, подій, цікаво подану та оформлену інформацію. До цього треба ставитись з повагою і намагатися навіть офіційні публікації робити цікавими.

Це вже не кажучи про контент, який повинен привертати увагу до діяльності вашої організації.

Найбільш поширеним сьогодні методом привернути увагу до вашої діяльності є публікація постів в блозі. Пости які створюють не професійні копірайтери дозволяють зовсім по іншому подивитись на здавалось би знайомі речі, зазирнути на ситуацію із середини, стати на якусь мить учасником подій.

Тут можна розкрити свій літературний таланти, продемонструвати свою ерудицію, знання, гумор. Але, що найголовніше спробувати створити контент, який і сам з інтересом прочитав би.

Саме тому популяризація бренду через блогінг сьогодні в тренді.

Соціальні мережі вважаються дуже вдалим рішенням для створення як власного блогу або блогу організації. Але це трішечки не так. Дуже слабкий арсенал інструментів та можливостей для редагування тексту робить соціальні мережі на кшталт Facebook, Linkedin або Twitter не придатними для цієї задачі.

Соціальні мережі це простір для анонсів постів опублікованих в блозі і не більше того.

Вдалим рішенням для блогу організації можна вважати такі сервіси як: Medium, Live Journal ну і звичайно Spilno.

 

З чого почати?

 

Для початку створіть сторінку своєї організації в рамках обраного вами сервісу. А також налаштуйте сторінки в соціальних мережах.

Поважні експерти рекомендують також створити для організації групу в Facebook.

Але як показує практика краще робити тематичні групи. Групи де вирішується певна тематика, де ви зможете підтвердити свої експертні компетенції.

Ще один плюс тематичної групи полягає у тому, що наші люди швидше згуртуються навколо проблеми, а не навколо бренду.

Що ще дуже важливо. Публікуйте пости від імені конкретної особи - експерта, але не забувайте вказувати до якої організації цей експерт належить.

Навіть в заголовках краще вказувати ім'я автора,

Наприклад:

“Іван Петров - методи поширення інформації в інтернет”.

Також можна додавати назву організації та предмету досліджень, тематику:

“Іван Петров: Комунікаційна стратегія, з чого розпочати? Дослідження на прикладі ГО “Укрмедіа”

Дуже важливо в самому пості намагатись писати не конкретно про проблему і її рішення. Вам скоріше потрібно буде спробувати передати атмосферу в якій приймалось це чи інше рішення, показати процес не від логіки, від відчуттів, емоцій.

Ну і звичайно ви завжди пам'ятати, що якісний вірусний контент неможливо вкрасти або запозичити. Ви повинні створити його з нуля.

Також пам'ятайте, що сам контент не завжди стане запорукою успіху. Вам необхідно буде не просто його розрекламувати, а і проявити себе як справжній експерт: відповідайте не коментарі, вступайте в дискусії, консультуйте учасників діалогу, створюйте обговорення. Дозволяйте всім проявити себе, висловити свою думку, навіть якщо вона вам не подобається.

Дуже важливо бути щирим й показати читачам, що вам дійсно важлива їх думка, що ви з увагою ставитесь до їх рекомендацій та зауважень.

 

Про що писати?

 

Для того щоб ваш контент був органічним та цікавим скористайтесь при його створенні наступними порадами:

  • Створюйте контент від імені особистості і про особистість. Люди краще реагують на живих людей ніж на продукти та сервіси. Тому дуже важливо розглядати будь яке явище або подію через призму особистості, її професійні якості, компетенції, почуття гумору. Люди будуть із задоволення читати про те як особистість вирішувала проблему за допомогою сервісу, а не про те, як сервіс допоміг вирішити проблему.

  • Не соромтесь створювати відео контент. Знімайте відео ролики, робіть онлайн-трансляції. Запрошуйте переглянути ваш виступ, тренінг, лекцію, семінар в живу. Підтримуйте тих хто пише вам коментарі до відео, відповідайте у прямому ефірі, заохочуйте глядачів долучатися до дискуссії. Якщо ви позиціонуєте себе як експерт вам дуже важливо навчитися працювати з аудиторією.

  • Додавайте до текстового контенту тільки ті фото які зробили самі.

  • Завжди говоріть тільки правду.

  • Пости повинні завжди бути цікавими не тільки для вас а й для аудиторії.

  • Створюйте не контент, а діліться історією з вашого життя. Це дозволить привернути увагу в рази більшої аудиторії. Розповідайте як про радості так і прикрості. Ділиться особистим досвідом, дослідженнями, думками.

  • Долучайте до співпраці ваших партнерів, клієнтів. Дозволяйте їм створювати пости про те як і чому він став вашим клієнтом. Що саме йому сподобалось, що ні. Чому він обрав вас, яка була історія вибору. Як він зрозумів, що саме ви допоможете вирішити його проблему. Обов'язково додавайте до таких історій фотографії та відео. Заохочуйте інших створювати такі пости, наприклад розігруючі між ними за це невеличкі призи з фірмовою символікою.

  • Пости як товар продають і покупають. І найкраще продаються живі емоційні щирі пости. Якщо ви будете намагатися створити пост наповнений фальшивими емоціями та почуттями вас дуже швидко розкриють і повірте ви втратите не тільки кілька клієнтів або підписників.