Сергій Бондін: Я живу в Америці, а душа моя завжди в Україні!

Що ми знаємо про Америку, американський народ? Свобода слова... Демократія... Наймогутніша країна... Долар... Що ще?

Трішки більше інформації містить wikipedia. Зокрема там можна дізнатись про те, що "Сполу́чені Шта́ти Аме́рики - федеративна республіка в Північній Америці, що складається з 50 штатів: Аляски, Гаваїв, 48 штатів на території між Атлантичним і Тихим океанами і між Канадою і Мексикою та федерального (столичного) округу Колумбія. Окрім того, США належать частина Віргінських островів (Американські Віргінські Острови) та Пуерто-Рико у Вест-Індії, Східне Самоа, Гуам, Північні Маріанські Острови та інші острови в Океанії. Столиця - місто Вашингтон.

Площа країни 9 826 675 км² (4 місце у світі), населення — 325 719 178 осіб (оцінка 2017 року, 3 місце у світі). Офіційна мова — англійська (де-факто), юридично офіційної мови немає. Грошова одиниця — Долар США, основна резервна валюта у світі. Сполучені Штати — одна з найбільш етнічно строкатих і мультикультурних країн у світі, що склалося історично внаслідок великомасштабної імміграції з різних країн та континентів. США мають найбільшу у світі економіку з найвищим ВВП, що становив у 2012 році $15,653 трильйона (22 % номінального світового ВВП і понад 19 % глобального паритету купівельної спроможності). За прибутком на одного мешканця Штати посідають 11 місце у світі.

США — федеративна конституційна республіка, в якій владні повноваження розподіляються між федеральним урядом і урядами 50 штатів. Кожен із 50 штатів має свою конституцію, систему органів влади та управління. Виконавча, законодавча і судова влада представлені відповідно Президентом, Конгресом і Верховним Судом. США є засновниками ООН і мають постійне місце в Раді Безпеки ООН, є засновниками Північноатлантичного альянсу. США володіють могутніми збройними силами, зокрема найбільшим військово-морським флотом; США мають у своєму розпорядженні найбільший за сукупною потужністю ядерний потенціал на ЗемліЗ кінця XX століття (після розпаду СРСР) вважаються єдиною наддержавою у світі."

Але не всі навіть вікіпедією користуються задля того, щоб дійсно дізнатись а як там у них, а що варто взяти на "озброєння" заради створення СУСПІЛЬНОГО ЩАСТЯ в Україні? Саме цікаве, що останнім часом з'явилась купа "експертів", які навіть "поради" намагаються давати американцям за кого і як їм голосувати? При цьому ці "експерти" зовсім не помічають того, що робиться у них під носом, або часто густо дають поради українцям робити "під кальку" так як там, навіть не спитавши думку самого українського суспільства, не оцінивши власний потенціал України.

З огляду на це впевнений, що нам потрібно розвивати народну дипломатію, налагоджувати комунікацію між українцями та американцями без "посередників- експертів", яка і дозволить правильно розбудовувати наші взаємовідносини, спільно добиватись кращих результатів для обох країн.

Дуже радий, що нарешті у мене з'явилась можливість поспілкуватись з Сергієм Бондіним, який вже майже 18 років живе в Америці, і приїхав на декілька днів в Україну. Ми домовились про це інтерв'ю ще у 2018 році, коли вперше зустрілись на волонтерському громадському телебаченні Я-UA

Sergiy Bondin очолює українсько-американську організацію  Derzhava, INC.- Держава. І говорили ми з паном Сергієм не про усім відомі факти, а про те, чого не знають або не чули українці. Мені важливо також було почути його враження від України, Києва. 

Дякую пану Сергію за відверте те щире інтерв'ю. А вам, друзі, раджу знайти час і подивитись це інтерв'ю. Дізнаєтесь багато цікавого.