BBC перезапустить свій сервіс прямих текстових трансляцій

З початку пандемії всі трансляції на сервісі live-блогів BBC загалом набрали понад 1 млрд переглядів. Тому в корпорації вирішили, що потрібно виходити на новий рівень і наймають одразу три десятки репортерів, які підпорядковуватимуться редактору трансляцій Кевіну Понніа.

Щодо аудиторії, то, наприклад, репортаж із засідання уряду Великобританії у 2020 році, коли Борис Джонсон оголошував про закриття шкіл на карантин, зібрав на сторінці одноразово 1 млн користувачів. А трансляція з виборів президента США у 2020 році зібрала 200 млн переглядів за тиждень.

Редактор новин ВВС Стюарт Міллар каже, що ВВС були піонером такого формату висвітлення подій ще 20 років тому, коли висвітлювали війну в Іраку. На його думку, пандемія допомогла цьому формату злетіти останніми роками. На інтересі до таких трансляцій вже зіграла у NYT та Guardian. Британці запустили політичний live-блог разом з оглядачем Ендрю Спарроу. З початку 2022 року його політичний блог залучив вже понад 1 млн користувачів.

Стюарт Міллар вважає, що формат live-блогів - це "насправді назовні цифровий спосіб сторителлінгу". «У нас є репортери у всьому світі, які забезпечують фактуру з місць, та експерти зі своїми думками». Цей комплект забезпечує, на думку Міллара, успіх формату трансляцій.