Озеро Качине найближчими днями буде закрито будівельним парканом

Останнім часом на озеро Качине зачастили різноманітні делегації, при цьому без зайвого попереднього оголошення про свої "візити".

Добре, що навколо багато домівок, з яких чудовий вид на озеро і багато дарничан, які уважно слідкують за ситуацією навколо озера, вболівають за його збереження і створення навколо нього парку.

Враховуючи досвід 2015 року, особливо 2016 року - коли відбулось побиття мирних громадян на озері Качине, дарничани вкрай неспокійно відносяться до таких "вояжів" і одразу відповідно реагують в групах. Так сталось і сьогодні, коли люди побачили достатньо потужну групу добродіїв, що приїхала на озеро. Прибула і вантажна машина, на якій згодом вивезли жовту будку забудовника, що простояла на озері з 2016 року. Люди почали радіти, нарешті київська влада, депутати почали благоустрій озера, приведення до належного санітарного стану прибережної захисної смуги.

Але сподівання швидко розвіялись, оскільки як заявив представник забудовника Олексій Бондаренко (це він розповідає на відео) "найближчим часом навколо озера буде встановлено паркан і розпочнуться підготовчі роботи для подальшого будівництва багатоповерхівки.

Документи як завжди показати відмовились, пояснив це тим, що вони передали їх ініціативної групі дарничан (ну ви розумієте про кого мова). Це сама ті "ініціативні дарничани", які так неочікувано для усіх в кінці 2021 року почали турбуватись про збереження озера Качине, що без оголошення провели 28 грудня на засіданні громради при ДРДА представлення своєї ініціативи членам громради, і о дивно на цьому засіданні громради вже був присутній забудовник. А наступного дня 29 грудня - ця ж ініціативна група за сприяння Дарницької РДА, громради при ДРДА вже провела зустріч з забудовником в актовій залі ДРДА. Звісно жодного оголошення на сайті ДРДА або громради при ДРДА не було. Все як завжди планувалось заздалегідь, "на тиху"...

Таким чином зрозуміло, що рішення на користь громади не прийнято! Екопарк озеро Качине ніхто не збирається допоки створювати. ДПТ не прийнятий. Генплан не прийнятий. Відповідно до усіх документів озеро Качине - водний об'єкт у розумінні Водного Кодексу України. Але про це усі замовчують. Завдяки супер пупер "ініціативній групки" дарничан найближчим часом поновиться забудова озера під красивим слоганом "благоустрою".

А дарничани! А навіщо взагалі дарничани, коли є дарницька земля, дарницька природа - і з ними можна робити все, що і кому заманеться допоки є такі "ініціативні групки".

І все це робить під час ВІЙНИ, коли усі країни надають Україні допомоги заради відбиття можливої атаки ворога!!! Тільки наші чиновники, деякі депутати і забудовники вважають, що знищення природи допоможе подолати ворога і об'єднає громадян України в цей особливо загрозливий для країни період.