"Громадські тітушки" повертаються на озеро Качине?

В останні дні 2021 року в Дарницькому районі столиці фактично розпочато чергове серйозне протистояння між забудовниками і громадою Дарниці. 

Цього разу хвилю загострення суспільної напруги підняла ініціативна група, яка почала лобіювати чергову спробу забудови озера Качине.

28 грудня минулого року громадська рада при Дарницькій РДА заслухавши на своєму засіданні пропозиції цієї ініціативної групи дала "зелене" світло тому, щоб відбулись слухання, обговорення проекту забудови, геть забувши, що такі обговорення вже проводились неодноразово і що сама громрада при ДРДА розглядала питання озера Качине і прийняла рішення щодо направлення листа на мера столиці з пропозиціями надати офіційний статус озеру Качине і створити навколо нього парк.

Вже наступного дня 29 грудня відбулись "таємні" обговорення, чи то слухання проекту забудови в актовій заді Дарницької РДА. Чому таємні? Тому що жодного оголошення, інформації про ці слуханні ніде не було. На слухання були запрошені заздалегідь визначені особи згідно списку. Як з'ясувалось пізніше - у переважній більшості це "потерпіли" від забудовників аферистів. Людей, які прийшли згідно списків, об'єднує одне - їм абсолютно байдуже природи Києва, екологічний стан району. Для них головне - отримати квартиру на озері будь-якою ціною.

На жаль дуже "незрозумілу" позицію зайняла не тільки громрада при ДРДА, яка мала б одразу на своєму засідання попередити ініціаторів забудови озера про недоцільність цієї ініціативи, але й також і сама Дарницька РДА, яка дозволила проводити цей таємний "шабаш" в актовій залі державної установи і навіть не поінформувала про це дарничан.

У зв'язку з цим вартує нагадати всім "добродіям", які намагаються проштовхнути в черговий раз забудову озера Качине, про події, які відбулись на озері Качине у 2016 році.

Для цього достатньо для початку згадати лише один день - 19 квітня 2016 року. Завдяки журналісту Сергію Новікову збереглись відео матеріали, які задокументували цей ганебний день в історії Дарницького району. Нагадаємо також про те що Головою Дарницької РДА на той час був Геннадій Сінцов (наразі він вже другу каденцію очолює громраду при ДРДА), а головою громради при ДРДА - Богдан Назаренко....

19 квітня 2016 року. Озеро Качине. 

1. Знищення палаток депутатів на Качиному озері

2. Тітушки ГФ "Майдан" в балаклавах та зі зброєю

3. Розгін тітушками та ГФ "Майдан" мирного пікету

4. Прибуло підкріплення для тітушок на "Качиному" озері

5. Керівник поліції без посвідчення на Качиному озері 

6. Тітушки б'ють захисників Качиного озера

7. Місцеві мешканці борються за збереження Качиного озера 

8. Тітухани забудовника на озері Качиному

9. Спроба забудовника завезти техніку на озеро Качине

10. Беркутня, міліція та поліція "пакують" активістів

11. Представник забудовника

12. Беркут заховався і чекає команди

13. Відновлення барикад на Качиному озері

14. Ляшко на Качиному озері

15. Зіркові гості на Качиному озері