Відчуй різницю: чинуша і державний службовець

Олексій Кулеба лише 1 год  тому написав допис на своїй сторінці у ФБ: "Про штрафи за сміття та інші порушення Правил благоустрою. Я вважаю, що адмінштрафи, які сьогодні діють, є більш ніж достатніми за розміром. Це до 1360 грн для фізичних осіб та до 1700 грн для юросіб-підприємців. Більш важливо, щоб відповідальність наставала відразу. Так, як до прикладу, штраф за неправильне паркування виписується на місці, навіть за відсутності водія. І його потрібно сплатити у дуже короткий термін. Аби інспектори благоустрою мали за законом таку ж можливість, я впевнений, порушень було б менше. Як відбувається нині? Людина викинула у неналежному місці сміття, до прикладу, - на березі озера. Інспектор фіксує порушення, складає адміністративний протокол.Далі цей протокол відправляється до адмінкомісії, яка у присутності порушника, якщо він з'явився, його розглядає на засіданні, та виносить вердикт про штрафні санкції. Далі протокол із винесеним рішенням відправляється за місцем реєстрації порушника. Важливо зауважити - саме за місцем реєстрації (!) Але ж ми всі добре знаємо, що чимало людей, які тут мешкають, у столиці не прописані. Тож людина, яка викинула сміття біля озера в Києві, може взагалі не отримати повідомлення, або мине безліч часу до фактичної сплати стягнення. У цьому значна складність. Ми через депутатський корпус неодноразово звертались до Верховної Ради із пропозицією внести зміни до Адмінкодексу, який би врегулював це питання. Переконаний, миттєва відповідальність стимулюватиме людей більш уважно і дисципліновано ставитись до міста, в якому вони живуть. Цікаві ваші думки з цього приводу. Поділіться у коментарях. #ОлексійКулеба #КМДА #kyiv"

Фактично в режимі онлайн, побачивши цей допис, я зробив пару коментів, дивись скрини, і ви не повірите - миттєва реакція.

І ви до цього часу сумніваєтесь, що це можливо в Києві? 

Тоді вам ця історія у допомогу. Є зрушення! І вони чудові. Буду інформувати про продовження історії...

Олексію Кулеба! Респект вам! Що називається: відчуй різницю між "чинушею" і державним службовцем!  Як завжди готовий особисто вам допомагати у покращенні екологічної ситуації в м.Києві.