Для вирішення питання Поштової площі створена тимчасова комісія

За інформацією адміністратора групи Музей на Поштовій Петра Михайленка:  

"Постійна комісія Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами прийняла рішення запропонувати Київській міській раді Проект створення Тимчасової контрольної комісії (ТКК) для вирішення питання Поштової площі. Підтримали шість членів Комісії з 7.

Необхідність створення такої комісії, повідомив депутат КМР Анатолій Шаповал, полягає в пошуку шляхів врегулювання містобудівної ситуації, яка виникла в ході реалізації проекту будівництва і реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі. Будівництво торговельного центру було зупинено в липні 2017 року, скасовано містобудівні умови і обмеження. Де-юре об’єкт знаходиться на стадії будівництва, а де-факто він зупинений. Необхідно вжити термінових заходів для недопущення можливих обвалів грунтів і руйнації будівель і споруд, загрози життю людей.

Після засідання Анатолій Шаповал пояснив, що має бути створена комісія з вирішення будівельної ситуації, яка склалася на Поштовій площі в Подільському районі Києва. Там фактично з 2017 р будівельні роботи не ведуться. Тому Постійна комісія з питань транспорту, зв’язку та реклами пропонує Київраді розібратися з ситуацією, яка може потягнути за собою негативні наслідки для Києва, зокрема загрози для будинків, транспортних магістралей, лінії метрополітену. Протягом трьох років питання обговорюється, створюються робочі групи, проте результату немає.

- Від роботи комісії очікуємо результатів, щоб не було загрози для життя киян, щоб було збережено простір, який кияни виборювали, збережена пам’ятка національного значення. Це питання державної ваги, підкреслив А.Шаповал.

Повноцінне технічне обстеження конструкцій площі, прилеглих будівель та пам'яток, схилів, об'єктів транспортної інфраструктури, інженерних комунікацій та мереж, яке ми чекаємо від створюваної Тимчасової комісії, дасть можливість рухатися далі та досягти збереження пам'ятки історії і археології національного значення та створення повноцінного, сучасного Музей на Поштовій площі в м.Києві.

Люди Поштової

Розмалюємо паркан! Музей на Поштовій Площі"