Міністерство цифрової трансформації та Швейцарська агенція розвитку та співробітництва підписали Меморандум

Міністерство цифрової трансформації та Швейцарська агенція розвитку та співробітництва підписали Меморандум про співпрацю, яким, зокрема, передбачається впровадження ІІ фази Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що буде виконуватися Фондом Східна Європа за сприяння Фонду InnovaBridge.

У цій події взяли участь Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров Mykhailo Fedorov, Надзвичайний та Повноважний Посол Швейцарії в Україні та Молдові Клод Шарль Вільд, директорка Швейцарського бюро співробітництва в Україні Ніколь Рудер, перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб, координаторка проєктів Швейцарської агенції співробітництва та розвитку в Україні Ілона Постемська, Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, менеджерка програм Швейцарсько-української Програми EGAP Олена Саєнко, радниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Отже, вдале співробітництво, яке відбувалось протягом 2014–2019 років, триватиме наступні чотири роки, і це – надзвичайно добра новина для нашої країни! Сторони домовились про новий проєкт підтримки обсягом 5 млн 367 тис. швейцарських франків.

🇺🇦🇨🇭 Швейцарсько-українська програма EGAP допомагає українському Уряду розробляти та впроваджувати електронні публічні послуги, підвищувати ефективність їх надання, сприяє розвитку електронної демократії в Україні.

Зокрема, за підтримки Програми EGAP уже створюються комплексні електронні послуги, у яких втілено нову філософію е-послуг – об’єднання за життєвою чи бізнес-ситуацією. Йдеться про єМалятко (можливість отримати 10 послуг держави, пов'язаних із народженням дитини, за однією електронною заявою одразу в пологовому будинку) та е-пенсію (передбачає суттєву оптимізацію та запровадження онлайн низки масових та суспільно важливих послуг).

Михайло Федоров наголосив, що саме співробітництво з міжнародними донорами, зокрема – Програмою EGAP, допоможе досягти однієї з цілей новоствореного Міністерства цифрової трансформації – щоб за три роки не менше 50% цільової аудиторії користувалися 50-ма найбільш пріоритетними послугами онлайн, а переважна більшість користувачів були ними задоволені.