Штучний інтелект допомагає Дубаю запобігати ДТП

Управління автомобільних доріг та транспорту (RTA) вже давно працює над використанням сили штучного інтелекту у всіх секторах управління дорожнім рухом. І тепер воно успішно запустило свою систему "Raqeeb System", яка допомагає спостерігати за самопочуттям 300 водіїв автобусів в Дубаї.

Розгортання цієї системи, що працює завдяки штучному інтелекту, призвело до різкого скорочення кількості ДТП, які сталися через втомлених водіїв автобусів на дорогах Дубая. Система з’ясувала, що п’ять із восьми ДТП трапляються щодня через втому або недостатню уважність.

Система Raqeeb змогла зменшити кількість аварій, пов'язаних з виснаженням, на 65%. Наразі влада впроваджує цю систему на двох трамвайних маршрутах в Дубаї на пробній основі. Ця система є одним із 75 проектів, які заплановані в рамках програми "Розумне місто" та "Штучний інтелект" по всіх Арабських еміратах.

Ініціативи на основі Штучного інтелекту передбачають встановлення камер спостереження у понад 10 000 таксі. Цей крок призвів до збільшення задоволеності клієнтів на 83% відповідно до RTA.

Ще однією ініціативою є моніторинг автобусних смуг, що зменшила кількість порушень на автобусних смугах на 83% та покращила пунктуальність автобусів на 20%.

Крім того, у 15 локаціях була створена розумна пішохідна система сигналізації. Ця система збільшує або зменшує час, необхідний пішоходам для переходу дороги залежно від руху пішки.

Як відомо, Дубай - одне з місць, де складання водійського іспиту одне з найскладніших, а навички водіїв, які навчаються, зараз тестуються за допомогою технології штучного інтелекту.

RTA створило розумний двір для тестування водіїв-стажувачів. Також тестування водіїв проводиться з застосуванням транспортних засобів, які спроможні до оцінки маневрів та вимірюванні реакції водія на кожен з них.

Розумний двір оснащений витонченими камерами та датчиками, підключеними до центрального процесора, здатного збирати інформацію та автоматично виявляти помилки. Система здатна автоматично надати результати тестування.

ОАЕ має на меті бути однією з провідних країн, що використовують системи на основі штучного інтелекту і "Національна стратегія штучного інтелекту 2031" швидко впроваджується, щоб здійснити революцію в усіх сферах суспільства, включаючи державні послуги, охорону здоров'я, мобільність і освіту.