Міністерство цифрової трансформації України

Вітаю, мене звати Михайло Федоров. Я очолюю Міністерство цифрової трансформації України.

На вас чекає безліч змін, тому що держава нарешті стане зручною для громадянина.
Наша мета – зробити так, щоб не менше 50% цільової аудиторії користувалися 50-ма найбільш пріоритетними послугами онлайн. І щоб 90% користувачів були задоволені.

💻 В Україні нараховано понад дві тисячі послуг, але насправді кожного українця стосується не більше 50. Ми хочемо відібрати найбільш пріоритетні й зробити їх максимально простими та повністю електронними, навіть без взаємодії з чиновниками. Це не означає, що е-послуг буде 50, їх буде сотні й тисячі. Але якість важливіша за кількість.
За фасадом красивої назви «Державні публічні послуги» здебільшого крилися непрацюючі, напівзакриті сервіси, якими громадянам було незручно користуватися. Тому зараз ми готові робити ці послуги «Публічними» як за правовою сутністю, так і по факту.

📲 Упродовж трьох років плануємо провести високошвидкісний інтернет у кожне село, селище, районний центр, у кожну школу, лікарню чи будь-який інший об’єкт соціальної інфраструктури. 95% доріг охопити мобільним інтернетом.

👨‍🏫 Запровадимо освітні програми, які охоплять понад шість мільйонів українців. Близько 70% людей віком від 30 до 60 років умітимуть користуватися електронним сервісом від держави за допомогою комп’ютера чи смартфону.
Освітня програма включатиме і навчання нових цифрових професій.
Усі концепти включають навчання протягом усього життя людини.

🇺🇦 Україна може «зробити» весь світ і посісти перші місця в рейтингу інноваційних держав, серед країн Європи – точно. І навіть більше: ми зробимо Україну привабливою для IT-фахівців світу. За три роки ми надамо такі умови.

А поки обіцяю, що ми будемо найвідкритішим і найсучаснішим міністерством.