П'ятирічка Гончарука: що чекає Україну?

Не дивлячись на той факт, що новий прем'єр, всього тиждень обіймає посаду, вже намітив для себе 5 далекосяжних цілей, виконання яких буде критично важливим для України.

Мета номер 1. Зростання ВВП

Плюс 5% в перший рік роботи Кабміну, і ще плюс 7% за рік наступні чотири роки. Таке зростання дозволить створити в Україні 1 млн робочих до 2024 року.

Мета номер 2. Дороги, річки, інтернет

У найближчі 5 років Україні потрібно відновити 24 тисячі кілометрів доріг, 15 аеропортів і п'яти морських портів. Потрібно також забезпечити створення внутрішніх водних шляхів. Окремою важливою метою є максимальне розширення мережі високошвидкісного інтернету в Україні.

Мета номер 3. Підвищення прожиткового мінімуму

Тут конкретних цифр прем'єр не називає, але каже, що вижити на існуючий прожитковий мінімум в Україні неможливо. Також Кабмін Гончарука намір знизити цифри в комунальних платіжках.

Мета номер 4. Екологія

Гончарук запевняє, що екологія - пріоритетне питання. В Україні повинна розвиватися відновлювальна енергетика, а також скорочуватися енергетично витрати. Потрібні інвестиції в комплексну систему екологічної ефективності.

Мета номер 5. Держава в смартфоні

Паперовий документообіг в Кабміні піде в минуле вже з 1 жовтня 2019 року. Наступний - 2020 року - рік в Україні стане роком цифрової трансформації!