Мистецтво заради екології

...і поки маленькі звірятка запаковують шоколад у фольгу, ми розпаковуємо сенси.  

Якось у ініціативної художниці Юлі народилася чергова класна ідея. Дівчина поділилася нею з друзями, і ті долучилися до втілення ідеї в життя.

Це кропітка робота. Треба обдзвонити школи, цікаво донести формат, замотивувати спонсорів на подарунки , а дітей - збирати вторсировину, пояснити, що то ми не просто "збираємо сміття", а накопичуємо матеріал для інсталяції.

Ви коли-небудь робили з ПЕТ-пляшок - дельфіна чи кита? Певна, такий досвід у дитинстві мотивує сортувати й надалі, і творчо підходити до будь-яких робіт і процесів.  

Отже... Школа - за участі тої самої художниці з золотими руками - виготовляє велику рибину, діти (має бути обрана ініціативна група у кожній залученій школі) відзнімають конкурсне відео (теми: бережи ліс; воду; повітря і т.д) і то все викладають на ютюб. Далі - конкурсне об'єктивне жюрі обирає найкращих. Будуть призові заохочення і грамоти.   Школі можна буде обрати лекцію на вибір від освітнього проекту. Гадаю, бажаючих стане! Бо хто не хоче сходити на екскурсію в парк разом з екологами замість щоденної математики (чи після).  

Час зареєструватись ще є. Інсталяції та відео подаються у кінці квітня (не пізніше, бо травневі свята збиватимуть ритм).

Долучайтесь до освітньо-мистецького проекту разом з "Резиденцією думок" і екологічним активом Голосієва, що готові ділитися своїм знанням з усім Києвом.   Подробиці щодо участі за посиланням.

Коротко дублюю інфо тут:  

УМОВИ УЧАСТІ: - реєстрація школи в електронній формі до 15 лютого.  

Створення ініціативної групи вчителів та школярів для керування ряду планових робіт в рамках проекту.  

А саме:  

  • Збір вторсировини , для створення арт об'єкту разом з митцями творчої ініціативи “ Резиденція думок”. ( пластикові відходи HDPE .PP -синього , блакитного, білого, зеленого, фіолетового, чорного кольору.). Що стане частиною великого муралу на стінах будівлі в місті Київ.
  • Місце для встановлення виставки -презентації проекту. - погодження лекцій та інших заходів. 
  • Створення відеоролику школою для конкурсу до Міжнародного дня землі 22 квітня.  

Чекаєм на зворотній зв'зок!

Дивіться також