НАЗК перевіряє заступника голови ДПС Євгенія Сокура через можливі порушення в деклараціях

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підтвердило, що проводить моніторинг способу життя в.о. заступника голови Державної податкової служби України Євгенія Сокура. Підставою для цього стали підозри щодо ймовірного недостовірного декларування активів протягом кількох років.

Зокрема, у декларації за 2023 рік Сокур не вказав інформацію про свою співмешканку, з якою проживає з 2016 року. За його словами, він живе з жінкою на ім’я Аліна в квартирі на проспекті Лобановського у Києві. Однак у жодній із попередніх декларацій Сокур не згадав про її існування.

Перевірку розпочато після звернення народної депутатки Ніни Южаніної до НАЗК. Також голова Громадської ради при НАЗК Катерина Бутко повідомила, що Агентство зараз перевіряє, чи вів Сокур спільний побут зі своєю співмешканкою.

Крім того, у 2022 році Євгеній Сокур скористався так званою «нульовою декларацією» для легалізації активів на суму 2,5 мільйона гривень, походження яких він не зміг пояснити. НАЗК ретельно перевіряє ці та інші дані, щоб з’ясувати можливі порушення антикорупційного законодавства.