Під Кушніром захиталося крісло

Днями СБУ провела обшуки у нардепа Вадима Столара, якого пов’язують із будівельним бізнесом в Києві. Також обшуки відбулися у його бізнес-партнера — президента компанії «Київміськбуд» Ігоря Кушніра. Експерти вважають, що через політичну боротьбу нардеп від ОПЗЖ Вадим Столар може залишитися без мандату, а це зачепить і Ігоря Кушніра.

Зокрема, за словами, політолога Ігоря Чаленка, є низка журналістських розслідувань, де прямо говориться, що в одному з бізнесів була частка Столара, частка Медведчука та Єрмака.

«Але після припинення громадянства Медведчука та його обміну на 200 українських полонених, частка Медведчука опинилася в управлінні Столара. Це показують в журналістських розслідуваннях. Відповідно є бажання Єрмака, чи наближених до нього осіб, щоб частка, яка управлялася Медведчуком у згаданому бізнесі, була переписана на людину Єрмака. Це лише один з елементів великого пазлу стосовно зміни впливів та балансу між групами впливу всередині самого парламенту», — каже політолог.

Тож виходячи з цього, стає зрозумілим, що крісло під бізнес- партнером Столара Кушніром, починає хитатися. А для цього, до речі, є багато причин.

Показуха на донатах ЗСУ, корупція та неповага до інвесторів

Не дивлячись на війну, багато столичних забудовників продовжують виконувати свої зобов’язання перед інвесторами. А голова «Київміськбуду», отримуючи великі кошти від інвесторів на добудову власних об’єктів та ЖК «Укрбуду», чомусь на рік заморозив будівництво, прикриваючись війною. Переселенці та військові, які є інвесторами «Укрбуду» та «Київміськбуду» багато років залишаються без квартир, за які заплатили власні кошти. Нагадаємо, що саме Київміськбуд має добудувати ЖК «Укрбуду» на вимогу президента В. Зеленського. Проте голову «Київміськбуду» Ігоря Кушніра це не обходить. Він замість того, щоб вирішувати поточні проблеми, пов'язані з поновленням будівництва та пошуком джерел фінансування для добудови житлових комплексів, перебував за кордоном, в Австрії. Журналісти зустріли його у Відні та зарахували у батальйон «Відень 2».