Відбулось засідання Комісії з перевірки інформації щодо резонансних об’єктів будівництва

Засідання Комісії з перевірки інформації щодо резонансних об’єктів будівництва відбулось в місті Києві від 27 листопада 2020р.;

ПОПЕРЕДНІЙ ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

Нові об’єкти, які запропоновано внести на розгляд Комісія з перевірки інформації щодо резонансних об’єктів будівництва:

1. вул. Вавілових, 9-11;

2. перетин вулиць Антоновича-Німецька;

3. вул. Військовий проїзд, 8;

4. вул. Метрологічна, 7;

5. Садиба Мурашка;

6. Парк ім. Рильського;

7. вул. Рейтарська, 12-14(сквер Нарбута);

8. вул. Радистів, 24;

9. вул. Сагайдака, 101 (Дніпровський р-н);

10. вул. Московська 43/11;

11. вул. Мазепи, 1;

12. вул. Нижній вал, 23;

13. вул. Богдана Хмельницького, 9-а;

14. вул. Павлівська, 8-10;

15. пр-т Перемоги, 101/2-103;

16. вул. Гарматна, 26/2;

17. вул. Львівська, 18-б;

18. вул. Героїв Сталінграду, 44;

19. вул. Саксаганського, 76;

20. вул. Грушевського, 1/3;

21. дорога Велика Окружна, 3;

22 вул. А.Тарасової, 4-6;

23. вул. Цитадельна 9а.

Пропозиції щодо винесення на розгляд робочих груп наступних резонансних об’єктів містобудівних перетворень, а саме:

- Перетин вулиць Львівська-Живописна;

- вул. Верхній Вал, 30-И (Контрактова площа);

- вул. Сверстюка, 54;

- вул. Мішуги, 3-а;

- Харківське шосе, 22км;

- пров. Приладний, 10;

- вул. Васильківська, 37;

- вул. Прорізна, 8.

Розгляд та підготовка проектів рішень під час проведених робочих груп:

1. Робочій групі підготувати та подати для прийняття Комісії обгрунтовані пропозиції щодо Ініціювання підготовки проекту рішення КМР про розірвання договорів оренди земельних ділянок за адресами:

- пров. Лабораторний, 7-а;

- вул. Лабораторна, 12;

- вул. Жилянська, 96-А;

- перетин вул.Львівська-вул.Живописна.

2. Ініціювати перед Київським міським головою питання невідкладного внесення на найближче засідання сесії КМР Проекту рішення КМР «Про надання статусу скверу земельній ділянці між будинками 19 та 15 по вул. Хорива в Подільському р-ні м. Києва» та вжиття нагальних заходів щодо звільнення самовільно зайнятої ділянки за вказаною адресою.

3. Звернутися до Київського міського голови з ініціативою внести, як невідкладний, проект рішення КМР про звільнення самозахопленої земельної ділянки по вул. Мішуги, 3-А та знесення самобуду.

4. Рекомендувати Київському міському голові відмінити Розпорядження про передачу НАВСУ в постійне користування земельної ділянки у зв’язку з її нецільовим використанням:

- Харківське шосе, 22км

- Кудряшова, 8-10

5. Рекомендувати Київському міському голові, припинити Інституту геологічних наук НАН України право постійного користування земельною ділянкою у зв’язку з її не цільовим використанням:

вул. Гончара, 55-б (біля скверу Чкалова).

6. Звернутися до Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду щодо виданих дозволів на наступних об’єктах:

- пров. Приладний, 10;

- вул. Львівська-Живописна;

- Харківське шосе, 22км;

- просп. Степана Бандери, 14-Б;

- вул.Московська, 8, корп.59, літ.К.

РІЗНЕ.

Питання та доручення, які були підняті під час робочих груп.

1. Департаменту земельних ресурсів спільно з департаментом благоустрою невідкладно оглянути земельну ділянку вул. Московська, 8, корп. 59 «К» щодо факту можливого самозахоплення не відведеної ТОВ «Мірра Девелопмент» землі. В разі виявлення такого факту, Департаменту благоустрою анулювати картку на порушення благоустрою та вжити передбачених заходів до знесення самовільно встановленої будівельної огорожі.

2. Печерській районній в місті Києві державній адміністрації надати інформацію стосовно виконання Протоколу №24 засідання оперативної робочої групи з моніторингу та контролю щодо виконання законодавства у сфері будівництва та протидії незаконному будівництву на території Печерського району міста Києва в частині забезпечення укріплення будинку Мечникова,11 та усунення можливості негативного впливу, внаслідок будівництва по вул. Мечникова, 11-А (ЖК «Signature»).

3. Інформація стосовно результату направленого на адресу Держгеокадастру звернення Комісії щодо проведення обмірів земельної ділянки Жилянська, 68 (ЖК «Перлина-38» КАДОР) - щодо встановлення та фіксації факту можливого самозахоплення.

4. Надати на ознайомлення мешканцям копію звернення Комісії на адресу Міністерства юстиції України щодо факту незаконної реєстрації неіснуючої будівлі по вул. Ванди Василевської, 5 та вжиття відповідних заходів, щодо зняття її з незаконної реєстрації.

5. Доповісти про результати виконання доручення Департаменту охорони культурної спадщини щодо здійснення невідкладної перевірки дотримання пам’ятко-охоронного законодавства на об’єктах містобудівних перетворень за адресами:

- вул. Саксаганського, 76

- вул. Московська, 8, корп.59 «К»

- вул. Богдана Хмельницького, 9-А