Доступ до широкосмугового інтернету має бути за три роки на всій території країни

Доступ до широкосмугового інтернету має бути за три роки на всій території країни – це одна з цілей новоствореного Міністерства цифрової трансформації. І сьогодні зроблено важливий крок для досягнення цієї мети.

Підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством цифрової трансформації України, Комітетом Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації України, Офісом ефективного регулювання, Huawei Україна та профільними асоціаціями.

👉 У чому проблема:
Досі в Україні немає достовірної інформації про реальне покриття інтернетом. Майже половина операторів не надає регулятору статистику щодо абонентів. Отже, новостворене Міністерство не може приймати зважені рішення щодо розвитку ШСД, не маючи якісних аналітичних даних.

👉 Що робитимемо для вирішення проблеми:
▪️ Під егідою Мінцифри створюємо робочу групу, обираємо відповідальних осіб
▪️ Визначаємо поточне покриття технологічними методами
▪️ Розробляємо методологію для застосування технологічної оцінки покриття
▪️ Вивчаємо можливості оновлення статистики і зменшення кількості її форм
▪️ Стимулюватимемо провайдерів надавати інформацію

👉 Якими будуть результати:
🌀 Створення інтерактивної карти ШСД-покриття в Україні (від міст – до найменших сіл)
🌀 На базі аналітичної інформації визначаємо шляхи вирішення проблеми – шукаємо технічні та фінансові можливості

Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров Mykhailo Fedorov вважає, що для оцінки покриття найбільш ефективними є технологічні методи. Саме так у короткі терміни можна провести цю роботу. Міністерство готове розглядати максимальну кількість таких рішень. ❗️Тому закликає вендорів, провайдерів та операторів приєднуватись до робочої групи.