Юрій Назаров знову оскандалився на черговій спекуляції

Один з фундаторів теорії "Москва Третій Рим" - Федір Тютчев, колись писав, що "Російська історія до Петра Великого - суцільна панахида, а після Петра Великого - суцільна кримінальна справа"!

Можна було б сказати, що з процесом цифровізації України все складається приблизно таким же чином, але ні.

Цифровізація України від самого початку і до сьогодні - це суцільна кримінальна справа. І що цікаво нікого це особливо не турбує.

Історія пана Назарова який останні 5 років займав пост директора Департаменту Інформаційно-комунікаційних технологій тут доволі знакова.

Спекулюючи на важливості цифровізації міста він став одним з фундаторів такої важливої ініціативи як Kyiv Smart City, а згодом і фактично єдиним розпорядником інтелектуальної власності, та торгівельних марок, права на які чомусь дістались не киянам, з карману яких відбувалось фінансування цієї ініціативи, а дуже утаємниченої структури ГО "Смарт сіті хаб".

З'ясувалось це нещодавно, тільки після того, як пан Юрій після цілої низки корупційних скандалів покинув місце своєї роботи, і після невеличкої відпустки очолив Громадську раду напряму Smart City від Міністерства цифрової трансформації.

І що взагалі аж ніяк не дивно, продовжив свою діяльність спекулюючи на імені Мінцифри і суспільному запиті на цифрові технології для Розумних міст.

При чому настільки активно розпочав свою діяльність, що викликав Комітету цифрової трансформації, який висловив неабияке занепокоєння відносно справ людини з дуже й дуже цікавим бекграундом і довгим шлейфом справ, та непідробною цікавістю до нього зі сторони правоохоронних органів.

Про що і було написано на ФБ сторінці Комітету цифрової трансформації:

"Робота громадських рад є важливою складовою формування суспільної думки щодо тих чи інших напрямів діяльності міністерств. Однак, громадські ради не є частиною структури міністерства, і їх члени не мають формального статусу для висловлення позиції міністерства та здійснення політик в тій чи іншій сфері. Тому ми дуже здивовані активністю деяких членів Громадської ради, які презентують стратегії роботи Міністерства у сфері регіональної цифровізації як власні напрацювання і заявляють про свої особливі повноваження щодо їх реалізації.

Саме таким чином діє колишній очільник департаменту інформатизації КМДА Юрій Назаров, який увійшов до Громадської ради, створеної експертами та громадськістю при Міністерстві цифрової трансформації. Ми вітаємо активність такої ради, але просимо її членів звернути увагу на те, що вони не можуть виступати від імені Міністерства і заявляти про себе як офіційних керівників напряму. Не кажучи вже про те, щоб проводити тур містами України, представляючись очільником напряму Smart City від Міністерства цифрової трансформації.

Виходячи з цього, повідомляємо, що активність члена Громадської ради Юрія Назарова є його особистою громадською активністю. А заявлені ним кроки щодо формування політики Smart City є частиною стратегії регіональної цифровізації та напрацюваннями Директорату Міністерства. Останні були розроблені за участю Директора Директорату регіональної цифровізації Вадима Бортника та команди Міністерства, представників ІТ-департаментів областей адміністрацій та муніципалітетів".

На всяк випадок скріншот поста:

Весна вже не за горами і дійсно дуже цікаво як будуть розгортатись події по цьому напрямку далі. Особливо згадуючи той факт, що цифровізація в Україні від самого початку і до сьогодні - це суцільна кримінальна справа, яку правоохоронні органи особливо прискупливо не помічають...