Збереження Озера Качине - лакмус для абсолютно усіх депутатів та чиновників!

Юлия Никитина, яка веде титанічну роботу зі створення Енциклопедії громадського активіста cultureversus.org, на своїй сторінці у ФБ запитала: " Друзья, есть вопрос. ...я вот-вот запущу первые 120 досье киевских депутатов (пока только действующих, но скоро и прошлых тоже), в которых будут: - их контакты и ссылки на их декларации-компании-суды в любимом реестре Clarity project; - разбивка по районам (какому району каждый обещал счастливое будущее на выборах), чтобы знать кому из них вам писать в случае чего; - разбивка по комиссиям - c той же целью; - их голосования на пленарных заседаниях и в комиссиях про острым вопросам (острые - это те, где есть протест, скандал или гражданская инициатива); - для тех, кто пришел в Киевсовет не впервые - аналогичный набор голосований по всем предыдущим созывам, начиная с 2006 года.

И вот вопрос - по каким точкам режем свежий созыв? Со старыми понятно, там будет пакетами типа "все по Гостиному, все по Монстру, все по Мурашка, все по ДПТ etc etc). А из свежих? Какие голосования нового созыва для вас наиболее показательные - так чтобы глянуть уже по первым 5ти точкам на депутата Васю и стало плюс-минус понятно, о чем этот Вася? Вчерашний ДПТ Оболони? Лесная? Протасов? Лукьяновская-Тургеневская?

Оскільки Юлія звернулась і до мене, то мій коментар буде таким:

По-перше, в черговий раз дякую, Юлія, за дуже важливу для Києва і киян роботу - створення Енциклопедії громадського активіста! Це просто "БІМБА". І не тільки для активістів, киян, але в першу чергу до прийдешніх правоохоронних органів, які з'являться в Україні, і я в це особисто вірю!

По-друге, власно пропозиція.

Я пропоную в енциклопедії створити окремий розділ/підрозділ/кейс "Збереження озера Качине!"

Чому? Не тому, що я займаюсь разом з десятками, сотнями, тисячами киян, багато з яких є моїми друзями, цим питанням з 2016 року, а тому що цей кейс на підтверджених, доведених фактах абсолютно чітко розкрив УСІ ЗАВАДИ діючої системи самоврядування в м.Києві, вірніше ії повну відсутність!

Збереження озера Качине довело, що існуюча модель системи управління в Києві є тією самою ОСНОВНОЮ ЗАВАДОЮ, яка повністю припиняє рух, закриває доступ до будь-яких позитивних змін на краще, до розвитку столиці у демократичному напрямку.

На прикладі цієї ситуації ми підняли СИСТЕМНІ ПРОБЛЕМИ, які не вирішувались протягом усіх 30 років НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ.

На сьогоднішній день впевнено можу сказати, що теперішній склад депутатів не збирається їх вирішувати, ба більш вони взагалі їх не вважають за проблеми.

А значить ці депутати разом з посадовцями продовжують послідовно планово нас усіх тягнути у ПРІРВУ!

Також особливу увагу пропоную звернути на Постійну комісію Київради з питань екологічної політики (Москаль, Кулеба - цікаві персонажі). Природа Києва у небезпеці!

Три комісії, які не збирались жодного разу:  1. Постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, 2. Постійна комісія Київради з питань охорони культурної спадщини, 3. Постійна комісія Київради з питань регуляторної політики.

Навіть той факт, що до цього часу ці комісії ЖОДНОГО разу не зібрались, яскраво засвідчує, що місцеве самоврядування, охорона культурної спадщини, регуляторна політика - НІКОГО НЕ ХВИЛЮЄ серед депутатів. От такі вони у нас штукенції. Навіть не розуміють заради чого прийшли до Києвради.

А наприкінці, хочу нагадати своє звернення від 16 березня 2016  "ВІДНОВИМО СЛАВУ КИЄВА, ЯК МІСТА ПОСЕРЕД ПАРКУ! ПРИПИНЕМО ЗНИЩЕННЯ ПРИРОДИ!"

Шановні ЗМІ, панове журналісти!

Інтерфакс-Україна, Ліга.нет, РИА-новости, РБК -Україна, Українські новини, УкрінформНОВОСТИ, УНІАН, УРА-информ, 1-й національний, 1+1, Інтер, СТБ, ІСТV, Новий, Україна, 5-й канал, 7-й канал, 8-й канал, 112, 24, 2+2, К-1, Еспрессо.ТV, Hromadske.TV, Euronews, Ukraine Today, Тоніс, Київ, UBR, NewsOne, КДРТРК, Перший Діловий, Мега, НТН, НРКУ Перший канал - Україна, НРКУ Другий канал - Радіо Промінь, НРКУ Третій канал - Українське Радіо Культура, НКРУ Всесвітня служба "Радіо Україна", Ерa-FM, Радіо Свобода, Радио Вести, Голос Столиці, Голос України, Урядовий кур'єр. Сільські вісті, Україна молода, Дзеркало тижня, День, Хрещатик, Сегодня, Факты и комментарии, Аргументи і факти. 2000, Вести, Кореспондент, Фокус, Новое время, Коментарі, Тиждень, Главред, Weekly, Українська правда, Апостроф, Капітал, Цензор.нет, ТСН.ua, Голос.ua, Хвиля та багато інших (вибачте не всіх зміг перелічити).!

Шановні блогери!

Так це лише маленьке озеро, так це лише маленька зграйка птахів, заради захисту яких об'єдналися кияни.

Але, нажаль, це ЗАГАЛЬНО ПРИЙНЯТА ТЕНДЕНЦІЯ КИЇВСЬКОЇ ВЛАДИ, КИЇВСЬКИХ ЗАБУДОВНИКІВ - ЗНИЩЕННЯ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ЧЕРЕЗ БЕЗВІДПОВІДАЛЬНЕ БУДІВНИЦТВО!

Ми об'єдналися заради однієї мети - ВІДНОВИТИ УНІКАЛЬНІСТЬ КИЄВА, ЯК САМОГО ЗЕЛЕНОГО МІСТА ЄВРОПИ.

Розуміємо. що ви зайняті більш важливими справами - створення коаліції, призначення нового прем'єра, курси валют, ціни на нафту ...

Але коаліцію ми створимо, прем'єра призначимо, курс стабілізуємо, єдине, що ми не в змозі зробити - відновити знищене озеро. відновити знищені ліса, повернути птахів.

Прошу вас підтримайте киян, ДАЙТЕ ШАНС КИЄВУ ВИЖИТИ! Адже ви теж кияни. Дякую тим журналістам, ЗМІ, які вже відгукнулись і реальними діями зробили добрі справи. Але чиновники та безвідповідальні будівельники - це занадто серйозна сила. Тільки через наше спільні дії ми зможемо зупинити це свавілля."